Pumphuset flödar över

Dammluckorna öppna i pumphuset

Tjena.

Natten mot fredag, jag kommer hem ca 02.00. Stannar bilen, kliver ut! Då hör jag ett kraftfullt brus mot dammen till, jag tänker det var då fan vad man släpper på såhär i vintertider!?
Lyssnar lite noggrannare… nä, jävlar ljudet är närmare än så, kanske är det ngn entusiast som är ute på ett natträjs!? Konstaterar efter en stund att det måste komma från pumphuset. Därefter äntrar jag naturligtvis Bodegan, går in i pumphuset och mycket riktigt, där är det fullt ös på alla cylindrar.

Vattnet formligen forsar fram vid golvbrunnen, då brunnen har svårt att hålla undan flödet från avtappningen. Men vad in i själva h-v-t är det frågan om?

Lite trött och förvirrad efter nattens arbete och överlag aningen okunnig i den ädla arten ”pumphusverksamhet” så känner jag en begynnande panik börja krypa efter ryggraden. Vad gör jag? Väcker ngn bättre bemedlad? Nä va fan, kl är snart halv 3 och alla ska ju snart upp och arbeta, nog måste jag väl kunna ta ngt heroiskt initiativ som löser det akuta problemet.

Japp, beslutet är taget, jag löser problemet själv och låter andra sova sin skönhetssömn (gud vet att de behöver den).N åväl, jag följer den outtömligt sprutande avtappningen bakåt… och hittar till slut en kranjävel. Problemet är bara att kransatansjävelnligger bredvid röret i molekyler, endast en mutter sitter fast där själva handtaget tydligen ska sitta.

Hämtar verktyg, skruvar dit skiten och stänger kranen.Vattnet slutar äntligen att forsa. Nåväl, nu är det äntligen dax för mig att gå i säng, tänkte bara att det var bäst att skriva en rad om ni skulle vakna i morgon (idag) och upptäcka att pumhuset har exploderat. I såfall är det mitt fel, jag har stängt avtappningskranen. Jag tyckte bara att det var aningen onödigt att samtliga pumpar gick konstant för fulla muggar, och spolade ut tretti-förtti tusen liter i tomma intet.

Troligtvis är detta ett terroristatentat från Betsele!