När LYNX gav DÅRSKAPEN ett ansikte!!!

Som en glad och lycklig ockelboägare kunde jag för mitt liv aldrig tro att man skulle måsta gå före en skoter genom snön för att visa vägen, men det har nu lynx lärt mig!

Som när en Dirtyfingers medlem ville komma ut på de vita vidderna och inte tog sig längre ut än att baklycktan på Lynxen fortfarande var kvar i garaget innan han körde fast.
Längtan att komma ut på de vita vidderna med en lynx grusades så fort portarna öppnades.    Det är DÅ man inser, att idag gav lynx dårskapen ett ansikte.
Det måste ha varit som att vandra mot solen i ständigt ösregn!!!

Vinter OS i Vancover pågår ju som alla vet för fulla muggar. Kunde inte låta bli att dra vissa parareller mellan Ockelbo och Lynx när jag hörde hur det hade gått för Bulgariens damhockeylag i OS-kvalet mot Slovakien.

Tjejjerna i Bulgariens landslag låg under efter första perioden med 31-0.
Efter 3 perioder spelade stod ställningen 82-0 för Slovakien. Ingen risk att det skulle bli straffläggning där inte, undrar bara om Bulgarien plockade ut målvakten de sista 2 minuterna som brukligt är när man ligger under i slutminuterna….

Ingenting kan tydligare illustrera skillnaden mellan Ockelbo och Lynx än denna damhockeylandskamp.

Anledningen till denna observation från min sida är den nu förestående resan vi tänkt göra, tillsammans med en hel hop av dirtyfingrar.
Tanken är att vi ska köra på karta och kompass till en lite kojja i skogen, x-antal mil från Bålforsen.
Lynx må vara en relativt snabb skoter på välprepparerade skoterleder och isbanor, med detta konstaterat  börjar och slutar det enda finnbara positiva med att äga en lynx.
Snö-skoter är ju per definition något man ska köra på snö, och att kalla hårdfrusen is som snö råder det ju delade meningar om.
Troligtvis är det därför man på Ockelbofabriken valde att kalla sina skotrar för översnöfordon istället för snö skotrar, för att tydligt beskriva skillnaderna i bruk.

Hursomhelst väntar vi med spänning på detta skoteräventyr.
Till alla dirtyfingers vill jag bara säga en enda sak:
Glöm inte en sak?
Vadå? tänker ni!

A good supply of bodybags!!!

Annars kanske det vore bäst om ni körde bil dit, tänk på att de flesta av er har ett arbete att klara av måndagen efter.

/Pastorn