Spionhunden, avlad fram i mellersta asien genom århundraden av forskning och med en inriktning på avlusning (avlyssning). Hunden är en miniatyrversion av den Nordvietnamesiska mördarterriern och besitter särskilda ninjaegenskaper som dock måsta hållas fördolda för allmänheten.

Här kommer senaste nytt:

Finlands slaggproduktsskotrar i slutfasen av molekylärt sönderfall.

Förra helgens stora begivenhet, Nordlandsguldracet i Abborträskliden, gav ovedersägeliga bevis på att Dirty Fingers s.k Lyn:Äxar nått slutfasen i det vi kallar omedelbar och akut metalltrötthet. Men vad annat finns att vänta när fordonen är gjutna/tillverkade av div matrester, regummerade traktordäck och annat överblivet skit.

En efter en föll de för påfrestningarna som de olika delmomenten hade att bjuda på. Enl säkra källor skall en fingers-medlems styre rent utav ha vikit sig, redan innan första start. Märkligt, då man inte logiskt skulle kunna härleda detta haveri till ren muskelkraft, när medlemmen per definition är en klen svag pygme, helt utan kraft i armarna. Atomnära skoter-kollaps är vad vi pratar om.

Nästa stora LynÄx haveri var när en annan Fingers klippte mattan på mållinjen. Regummerat var det!

Nä, tacka vet jag gamla hederliga genomgjutna Ockelbo. Här pratar vi kvalitet rakt igenom. En 40 år gammal trioman tuggade sig genom hela tävlingen utan minsta problem. Dock kan jag meddela att våran krigslist inför Burkarcupen misslyckades fatalt.

Planen var ju att skicka den minst bra:a skotern och den sämsta föraren till tävlingen i förhoppning att invagga fienden i falsk säkerhet. Bjuda dom på en brakseger och sen lungt fila på med våra "Manhattan projekts" hemma i garagen. Dock gick planen i stöpet, helt enkelt av den anledningen att inte ens det allra sämsta vi har att erbjuda är sämre än deras galjonsfigur. Allt såg ut att gå bra vid dragräjset, våran gamla dubbelbandare överpresterade inte och planen såg ut att gå hem.

 10 sek tog sträckan och vi låg KLART sist i tävlingen. 

Men så, Enduroslingan! Det hjälpte inte ens att vi tejpade fast handbromsen i innfält läge och körde sträckan på tomgång. Det var stört omöjligt att få triomannen att underprestera!

 Nä, inte ens att vi hjälpte till och bar deras skotrar vissa sträckor fungerade. När triomannen gått i mål stog det klart att vi hade spöat de flesta Fingrar med ett par minuter och deras paradfordon med dryga elva sekunder.

Slutsatsen blir helt enkelt, precis som vi alla redan vet kära församling att ingen av människa tillverkad Lyn:Äx kommer någonsin att kunna mäta sig med Ockelbo i skogen. Spelar ingen roll vilken modell, årgång eller typ. 

Ockelbo regerar.

Bålforsen Armbraking Racing Ockelbo Allaktivitetssällskap