Wäsaloppet 2019

Den 31: mars går årets Wäsalopp av stapeln, + grader ute men frost under natten så vi fick hårda fina spår att åka i. Tävlingen går som vanligt till på så sätt att man åker en sträcka två gånger och man ska komma närmast sin egen tid. Minst tidsdifferens mellan varven vinner. Glasklart! och JA alla fick genomgå kroppsvisitering innan start….. i år hade vi dessutom två glada debutanter Lukas o Micka.

Starten gick i utsatt tid 1300, till och med Lukas var i tid. Reglerna för tidtagning ändrades inför i år. Nu fick var och en, en personlig tidtagare inför varje heat och man fick inte ha samma tidtagare i bägge heaten. Eftersom vi börjat bli rätt bra på detta och det flera år har suttit i hundradels tider så kändes detta som en nödvändig ändring.

Signe, våran egen Johaug åker in på en bra tid, kort efter brorsan Sixten. (bilden nedan)
Storcoachen ger sin sista coachning innan fältet släpps.
Överdommaren Ebba ”busfröet” övervakar tävlingen.

Vi var 13 st tappra som ställde upp på denna gemensamma, kravlösa, roliga och enkla tävling. Dagen avslutades som vanligt med kaffe och fika i bodegan och givetvis prisutdelning.

Medalj och godis till barnen i barnklassen.

Och nu till prispallen som i år bestod av Dan Hägglund, Cecilia Tiger och Rickard Gustafsson.

Ricke vann med tidsdifferensen 1 hundradel, helt ofattbart bra gjort. Dan kom två med tidsdifferansen 3sek och 32 hundradelar och Cissi trea på diffirensen 3 sek och 88 hundradelar. Tack alla för i år! Avslutar med en bild på en glad och välförtjänt vinnare.