Uthållighetstävling 2019

Vi vidgar våra vyer och testar på ”folkrace”, ja i alla fall en light variant på de. Startsnöre har fyllt 40 år och vi ville ge han en kul utmaning. Tävling går ut på att man är 2-8 förare i ett lag och man kör i 4 timmar non stop. Byte av förare sker efter max 15 varv eller när tillfälle ges. Utmaningen? ja det är väl att köra med förstånd så bilen håller i 4 timmar.

Intresset blev stort bland oss så innan slutet fick vi ihop totalt 14 förare fördelat på 3 bilar

T

Team Fläsklägg

Förare: Lukas Bergqvist, Johannes Jonsson, Wilma Thiger, Rasmus Strandgren och Alexander Sjöström.

Team ESAH Racing

Förare: Sanna Tiger, Elsa Nystedt, Albin Bjurén och Hugo Dahlberg.

Team Barockaas 4.0

Förare: Peter Tiger, Rickard Gustafsson, Tomas Nystedt, Johan Linder, Jonas Persson

Teamchefen, Tomas order innan start var klart och tydligt, gasen i botten, vik inte ned er, det är bara vinst som räknas…… Nja kanske inte riktigt….. Bilarna ska hålla i 4 timmar kör efter det och ha skoj var nog närmare sanningen. Vi konstaterade rätt fort att det gällde att tänka taktiskt när man skulle in och byta chaufför, där fanns det chans att spara tid. Men då var det ju det här med att förarna skulle hålla sig på plats när det var dags för byte och inte stå och trycka i sig en burgare eller två……

Barockaas 4.0
Team Fläsklägg
Team ESAH Racing

I övrigt var det lång väntan för övriga i gänget i Depån, förarna skötte sig bra ute på banan och vi behövde bara göra en riktig utryckning i depån då Volvon gick lite varm och behövde få i sig lite vätska, trots att det gick rycken ute på banan om borttappade kopplingar och annat smått o gott.

Hugo och Cissi jobbade effektivt i Depån.

Bitvis ute på banan gick det hårt till även inom våra egna Team. Barockaas 4.0 låg snäppet före Team fläsklägg under större delen av tävlingen, men Fläsklägg gav inte vika utan nosade dem i baken vid flera tillfällen.

Foto: Åke Bäckström

20 minuter kvar av tävlingen och när det såg ut som Barockaas 4.0 hade pallplats inom räckhåll, händer det som inte får hända, haveri!!!! Snabbt in i depån, med hela teamet på plats var det bara konstatera att Multiremmen var lite slirig och ville inte hänga med.

Teamet jobbar för fullt för att rädda sekunder.

Tyvärr fick Barockaas 4.0 bryta tävlingen och istället se på när Team Fläsklägg och Team ESAH racing kämpade på ute på banan de sista varven. Team Fläsklägg fick pallvittring på riktigt och körde väldigt taktiskt och bra de sista varven, men ett riktigt bra samarbete i bilen mellan förare och codriver. Team ESAH racing var riktigt het på slutet och var inte riktigt rumsrena i sina uttalanden när de gick i mål, Jag säger bara Adrenalin och vinnarskallar.

Foto: Åke Bäckström

Det visade sig att Team Fläsklägg´s taktik höll rätt bra, de slutade på 2: plats i klassen framhjusdrift och totalt 3:a. Stort Grattis!

2: pris Team Fläsklägg

Men de som ändå överraskade störst av alla och gjorde oss stolta att känna dessa ungdomar var ändå Team ESAH Racing som gick och vann sin klass. Vi kan väl avslöja så här i efterhand att alla i den bilen hade inte många timmar bakom ratten.

S


Segrare bland ungdommar Team ESAH Racing !!!!

Måste erkännas att föräldrarna till dessa barn inte hade riktigt tänkt igenom detta…….för gissa vilka som har blodad tand!!!