Sadelidresan -09

Dagen S

06.12 Uppstigning

06.13 Vädercheck: klart, -5 grader. Helt perfekta förhållanden!

07.00 stod elva orangea Ockelbo-ekipage redo för att utföra mandomsprovet, Sadeliresan. Nytt för i år var att det stod tre tappra ståschan, GajGudrun, PartajGudrun och SportGudrun, på startlinjen. En genomförd resa betyder att de kan titulera sig ”Bårde Värst Ståschan”. Med gröt i magen och solsken i blick gav vi oss av på en dag fylld av tvåtaktsrök och trånga passager.

I

I år stod Startsnöre på tur att navigera med karta och kompass. Innovatören Nasa verkar intressead av att ha ett finger med i spelet…

PartajGudrun längar efter att få ”prajma prajma” och dra igång skotern.

För Nytte var detta en STOR dag. Han kunde genom att fullfölja denna resa slutföra inträdesprovet och bli en äkta ”Almost Barockaas”. Nytte tycker om mat.

Fjöl åå alltid redo med Ockebo-muggen. Bäst att fylla på kolhydrat depåerna för den här resan är en enda lång prövning för konditionen och psyket.

I skogen en bit bort hördes högljudda skrik från både karlar och skotrar som kört fast. Bäst att avvakta och vänta på klartecken.

Startsnöre skruvning 1

PÄRSK! Sprängd rem. Här fick han lämna över spårningen till Fjöl åå.

Startsnöre skruvning 2

PÄRSK! Oljeläckage i växellådan. DUBBEL-PÄRSK! Här var det nära att Startsnöre skulle få fatta beslutet att lämna Ockelbon men ”Ju fler Barockaas destå bättre lagning.” Det behövdes lite envishet, olja och en plugg av ett liggunderlag så var vi på G igen.

Solen gick i moln och vinden började bita i kinderna men PartajGudrun såg till att hålla humöret uppe tillsammans med Bjärndräparn och GajGudrun.

Efter 11 timmars körande, ätande och skruvande kunde alla förare stänga av skotern för sista gången den dagen. Vi nådde målet! Pastorn står och tittar ut över framtiden, skogshemmane, och kan inte riktigt släppa den där myrtalln (som nån hadd sikte åt å körd över…) ur tankarna.

Förstagångsförarna Dalton och Nytte framme i Sadelia. Nog känns det i kroppen men vad gör men inte för att bli en ”Almost Barockaas”.

Hur gick det då för de tre ståschan som skulle framföra ett översnöfordon i 9 mil? Jo, alla kom fram och kan nu stolt titulera sig ”Bårde Värst Ståschan”. Ett extra tack till Fjöl åå som hade frångått Pastorns checklista och packat med en kedja till SportGudruns 300. I bakgrunden skymtar dokumentärfilmaren som under hela dagen kämpade för att hålla sig kvar på Pastorns Ockelbo.

”En sån da”

 

Söndag i Sadelia

För att mjuka upp kroppen från lördagen resa åkte vi ut en guidad tur med Pastorn som navigatör.
Först tog han oss till ett ställe där det gick fint att köra fast. Almost Söder gjorde en rejäl dykning.
Sedan skulle maskinernas klätterförmåga i sockersnö testas. Med lite blandande resultat.
Nytte försöker och kör INTE fast.
Startsnöre på god väg.
Bjärndräparn
  Startsnöre körde i snårskogen och fick med sig lite ris
Top