Mastförsök 2012

Tre tappra Barockaasmedlemmar ger sig iväg mot Kronåkersmasten, efter det erfarenhetsmässigt BRUTALT svåra bergsbestigningsspåret.
Med sig har de en proffesionell trummis, som (skam och vanära) kör en alldeles ny skidoo.
Dessa nyskotran!?

Jaja, killen är trevlig och det blir nog skoj att se vad en sån fin gulglänsande modern skoter har att sätta emot våra 40 år äldre ockelboskotrar.

Det var inte mycket!

Olle och Raggarkungen.

Det är klart, när man kan åka i 150 km/t så finns det nog inte så många backar och branter som kan stå emot, men om man sen ställer dit lite träd som står ivägen och man är tvungen att planera, svänga och koordinera sin skoter med terrängen så är det en helt annan sak.

När vi var drygt halvvägs längst inne i den djupaste skogen och i den brantaste backen så blev lutningen för stor för den fina skidoon och den stannade. Den kunde inte suga åt sig bränslet, en vanlig deffekt hos det märket! Troligtvis är den infekterad av LynÄxviruset, slaggproduktsinfluensan från Finland.
Vi fick dra upp den med muskelkraft tills den stog någorlunda horisontalt. Sen slangade vi ur lite äkta tvåtaktsbränsle från en ockelbo som vi fyllde i skidoons tank.
Pastorn i sin obarmhärtliga visdom bad en bön, och då startade den naturligtvis.
Skidoon har aldrig tidigare mått så bra!
Sen när vi äntligen fick igång den nya fina glänsande gula skidoon så beslutade vi att avbryta mastförsöket för denna gång.
Vi fick vända skidon med mankraft, helt enkelt kasta om den. Tur att Raggarkungen var med annars hade vi nog inte haft kraft nog.
Även Brännarn fick prova på hur det känns när en droppe svett tränger fram.
 Klockan började bli sen och de flesta av oss hade planerat lite halligall på kvällen, så det var ju bara att följa bakspåret neråt.
För alla utom Skidoon!
 Naturligtvis skulle ju denna skinande maskin dyka ner sig i en bäck.
Fy ända in i bubblan vad hårt han satt fast, surmyrvattne fulle bandtunneln. Återigen tur att Raggarkungen var med så vi hade tillräckligt med styrka för att dra upp den.
Samantaget var det en mycket rolig skotertur vi gjorde tillsammans, trevliga människor gott humör och djup snö.
Kan de egentligen bli bättre?

Top