Böldpesten

UTBROTT AV BÖLDPEST NÄRA FÖRESTÅENDE.

Söndagen den 15 mars år 2009 vaknade vi Barockaas-medlemmar till den omisskännliga stanken av slaggproduktsodörerna som utsöndras av en parkerad Lyn:Äx.
Emellertid är väl detta egentligen inget okänt fenomen, då det alltid luktar illa i luften när blåsten ligger på från söder dvs från Flakaträsk.

Denna dag var dock stanken mycket värre än normalt! Oerhört påtaglig illaluktande doft letade sig in i samtliga medlemmars näsborrar.
Det var med en obehaglig känsla krypandes längs ryggraden som vi, en efter en klädde på oss och gick ut i fria luften för att ta reda på vilka demoniska krafter som var i görningen.

Det var åsynen av detta misserabla åbäke som slutligen besvarade doftfrågan.
Parkerad på plogkanten stog den och rostade sönder, utsöndrades diverse finska avloppslukter och sekret.
Nu blev det bråttom på allvar. Frågan vems det var eller hur den hade kommit dit fick vänta. Varbölden måste omedelbart opereras bort innan böldpesten fått fotfäste på riktigt i byn.
Kvinnor och barn beordrades ner i karantän, endast två modiga medlemmar (som redan utsatts för den radioaktiva strålningen) fick den otacksamma uppgiften att med livet som insatts bogsera bort skrotet.
 Oerhört viktigt att forsla bort den i vindens riktning. Det skadliga nedfallet får vi koncentrera oss på senare…

Äntligen kan vi pusta ut.
Djupt djupt inne i skogen fann vi en lämplig plats för slutförvaringen av denna smitthärd.
Platsen är omringad av taggtråd och kravallstaket, området har fått en röd ”off limit” markering på kartan.
Tack vare rådigt ingripande från våra medlemmar kan ockelboarna återigen andas in den klara och rena luften i Bålforsen, tillsammans med sina släktingar och vänner.